884 329 984, 730 984 936
  adsgrajewo@wp.pl
  • Baner


DRODZY RODZICE!

Strefa rodzica jest zakładką, w której znajdziecie Państwo wszystkie niezbędne informacje dotyczące wydarzeń w naszym przedszkolu, bieżące wiadomości na temat działalności placówki. Zachęcamy też Państwa do czytania artykułów polecanych przez naszych nauczycieli na stronie https://www.facebook.com/adsgrajewo Publikacje będą dotyczyły rozwoju dziecka, trudności napotykanych w okresie dzieciństwa i wieku przedszkolnego, informacji o spotkaniach z psychologami, pedagogami, propozycjami zabawa edukacyjnych z dziećmi oraz codziennej działalności naszego przedszkola. Zachęcamy do regularnych odwiedzin naszej strony internetowej.

 

Dnia 01. 02. 2019 r. z okazji ferii nasze przedszkolaki wybierają się na wycieczkę do sali zabaw Tropico w Ełku.

Prosimy o wpłacenie 25 zł do wychowawców grup (bez reszty) i wyposażenie dzieci w butelkę wody i suchy prowiant (prosimy o nie dawanie dzieciom słodyczy).

Tego dnia prosimy odebrać dzieci najpóźniej o godzinie 16:30 (oddział na ul. Wojska Polskiego 72).
http://tropico.elk.pl/witaj.html

 


PROCEDURA PRZEKAZYWANIA KONSUMENTOM
INFORMACJI NA TEMAT ŻYWNOŚCI

 

Na podstawie ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004
(Dz.U.UE L Nr 304.18 z dnia 22 listopada 2011 r. - załącznik II)

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

 

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
    a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę(1);
    b) maltodekstryn na bazie pszenicy(1);
    c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
    d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
    a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
    b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
    a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego(1);
    b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego Dalfatokoferolu, naturalnego octanu Dalfatokoferolu, naturalnego bursztynianu Dalfatokoferolu pochodzenia sojowego;
    c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
    d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
    a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
    b) laktitolu.
  8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communisL.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

 

DSC 0149

 

Copyright © Akademia Dobrego Startu 2017. Wykonanie: Studio WWW | Tanie strony www

Szanowni Państwo, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji w Polityce Prywatności.

Akceptuję pliki cookies